KREMEN AV SJOKOLADEKAKE

 

Jeg starter med å bekjentgjøre en generaltabbe:
Jeg GLEMTE å ta bilde av denne fantastiske sjokoladekaka og da jeg kom på det var det for sent – den var nemlig spist opp!
Derfor har jeg lånt et bilde på nettet som likner veldig, så får dere en idè om hvordan kaken skal se ut sånn cirka.
Heldigvis er det ikke bildet dere skal spise, men selve kaka og jeg kan nesten garantere suksess med denne oppskriften. Det er med denne kaken som med mange andre ting i livet:
det er ganske mye jobb, men så blir resultatet deretter ☺
Husk at matlaging alltid går lettere hvis alle ingrediensene er funnet frem og målt opp ihht oppskriften før du begynner å jobbe !

IMAG2894.jpg

KREMEN AV SJOKOLADEKAKE

Bunn:
40 gram kokesjokolade
3 eggeplommer
3 eggehviter
15 gram siktet melis
1 ts vaniljesukker
20 gram sukker
20 gram siktet hvetemel
70 gram revne, eller finhakkede mandler

Sett ovnen på 180 grader.
Riv/finhakk mandlene, sikt melis og hvetemel, smelt sjokoladen i en bolle i vannbad.
Stivpisk eggehviter og sukker og sett til side.
I den smeltede sjokoladen tilsetter du eggeplommer, vaniljesukker og melis og pisker til en luftig masse. I denne blandingen vender du forsiktig inn marengsmassen, hvetemelet og mandlene.
Hell deigen i en 24 cm springform som du har gjort klar med bakepapir i bunnen og godt smurte kanter.
Bunnen stekes ved 180 grader i 25-30 minutter (test med en deigpinne) og avkjøles i formen.
Når kaken er kald løsner du den fra formen og tar av ringen rundt (veggene i formen), så løsner du kakebunnen og kaster bakepapiret, før du legger bunnen tilbake i formen og setter ringen på igjen.

Sjokoladekrem:
230 gram kokesjokolade
3 eggeplommer
1 helt egg
30 gram siktet melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sterk kaffe
3,5 dl pisket kremfløte
(evt 2 ss appelsinlikør)

Smelt sjokoladen i en bolle i vannbad. Pisk eggeplommene, det hele egget, melis og vaniljesukker til en luftig masse. Rør inn kaffen (evt likør) og den smeltede sjokoladen – og vend deretter inn den piskede fløten. Hell sjokolademassen over kakebunnen som ligger i formen, dekk til og sett i kjøleskap i minimum 6 timer (jeg gjør dette dagen før kaken skal serveres).

Til pynt:
3 dl kremfløte og 3 ts sukker piskes til krem.
Revet sjokolade

Løsne kaken forsiktig fra formen, legg den på et fat, bre kremen over og pynt med revet sjokolade.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s