SAFTIGE MUFFINSSNURRER MED KRYDDERSMØR OG CHEDDAR

Fylte muffinssnurrer 2

Vi kjøpte 50 kilo pizzamel her om dagen…………
Da vi hadde omorganisert hele boden for å få plass til de nye melsekkene oppdaget jeg at jeg faktisk hadde noen kilo pizzamel fra før – og at det kanskje var lurt å få brukt opp det først 😉
I tillegg hadde jeg flere kilo revet cheddar i fryseren, mengder med tørkede chilifrø og en struttende frisk rosmarin. Å komponere en ny rett basert på de ingrediensene jeg har tilgjengelig er noe av det morsomste jeg vet – og når alt klaffer og resultatet blir enda bedre enn jeg hadde turt å håpe på er jeg bare helt lykkelig ♥
Herved presenterer jeg med glede (og litt stolthet) :

SAFTIGE MUFFINSSNURRER MED KRYDDERSMØR OG CHEDDAR

1 kg Møllererns pizzamel tipo 0
6 gram tørrgjær
1 ss sukker
1 ss salt
7 dl vann som holder ca 20 C
1 dl god olivenolje

Du trenger 4 muffinsbrett med plass til 6 muffins i hvert brett.

Fyll:
200 gram smør
3 pressede hvitløksfedd
1 ts tørkede chilifrø (ta den mengden som passer for deg)
1 ts Maldonsalt
1 ss finhakket frisk rosmarin
300 gram revet Cheddarost

Fylte muffinssnurrer 1

Bland ingrediensene til deigen og elt den i minimum 20 minutter.
Dekk bollen med plast og la heve i 30 minutter, mens du lager fyllet:
Smøret må være helt romtemperert eller ha fått noen sekunder i mikroen, slik at det går lett å røre inn hvitløk, chili, salt og rosmarin.

Bruk Jamie Oliver-metoden (fingrene) til å smøre formene med litt av kryddersmøret.

Kjevle ut deigen til et rektangel med tykkelse som en vanlig «norsk» pizzabunn.
Hvis deigen er løs må du elte inn litt mer mel til deigen er kjevlebar.
Bruk hendene/fingrene (igjen) til å smøre resten av kryddersmøret jevnt utover hele deigen.
Fordel Cheddar-osten over deigen og rull sammen deigen til en rull. Skjær skiver ((litt smalere enn høyden i muffinsformen), plasser hver skive i et muffinshull (kanskje må du klemme dem litt sammen for å få dem nedi) til du har fylt de fire brettene. Dekk med kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 30 minutter før du steker dem ved 200 C i 30 minutter.
De blir saftige, smaksrike og sinnssykt gode ! Flotte som tilbehør til salat eller suppe – eller som ren «fysemat» ☺

Hvis du har lyst til å følge bloggen min kan du klikke på follow/følge
og registrere epostadressen din, så får du melding når jeg legger ut en ny oppskrift ☺
Du er også velkommen til å dele bloggadressen min med andre, det er bare hyggelig !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s