HERMETISKE PÆRER MED JULESMAK

Med litt over 2 måneder til jul er det vel lov til å tenke på menyen ?
Her kommer et dessertforslag av det litt lettere slaget.
En liten munnfull frukt med julesmak, kanskje med litt krem eller is ved siden av ?

HERMETISKE PÆRER MED JULESMAK

10 små pærer
1 liter vann
150 gram sukker
2 stjerneanis
10 nellikspiker
2 kanelstenger
3 skiver frisk ingefær
1 vaniljestang av god kvalitet
Saften av ½ sitron, 2 ss av dette skal i laken,
resten skal i det kalde vannet som pærene ligger i etter skrelling

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Både frøene og de to halve stengene skal være med i laken.
Kok opp vannet med alt unntatt pærene. La laken stå og trekke på lav varme.
Skjær bunnen av pærene slik at de blir flate under og kan stå.
Skrell pærene men behold stilken på, det ser så fint ut når de serveres.
Legg hver nyskrelte pære rett over i en bolle med kaldt vann og sitronsaft (se oppskriften),
slik at de ligger i sitronvannet til alle pærene er skrelt.
Sitronsaften gjør at pærene ikke blir brune.
Vask og tørk et Norgesglass (eller annet helt tett glass) og sett det i ovnen på 100 C.
Sett pærene i kjelen med laken og la dem trekke i 20-30 minutter (til de er helt møre).
Ta det varme glasset ut av ovnen. Legg pærene over i glasset. Sil laken og hell den over.
Skru lokket på og sett glasset opp ned i romtemperatur til det er avkjølt.
Snu glasset og skru lokket enda tettere til hvis det er mulig.
Oppbevares mørkt og kjølig (f eks i en matbod) frem til servering.
Kan serveres med is, krem, sjokoladesaus, vaniljesaus eller annet tilbehør du liker.

Hvis du har lyst til å følge bloggen min kan du klikke på follow/følge
og registrere epostadressen din, så får du melding når jeg legger ut en ny oppskrift ☺
Du er også velkommen til å dele bloggadressen min med andre, det er bare hyggelig !


Legg igjen en kommentar